-71%

Snežne verige za avto KN 220

10,00  z DDV

Snežne verige za avto KN 220 – Poskrbite za zanesljiv, predvsem pa varen oprijem. Snežne verige za avto KN 220 so primerne za zasneženo ali poledenelo vozišče.

Verige za avto so zasnovane tako, da je namestitev izjemno preprosta in hitra.

Ni na zalogi

Šifra: ZBCY9Y1W1843 Kategorija: Oznaki: ,

Snežne verige za avto KN 220 – Poskrbite za zanesljiv, predvsem pa varen oprijem. Snežne verige za avto KN 220 so primerne za zasneženo ali poledenelo vozišče. Verige za avto so zasnovane tako, da je namestitev izjemno preprosta in hitra.

Montažo lahko izvedete brez premikanja avtomobila.

Verige ustrezajo gumam različnih dimenzij, vendar vas vseeno prosimo, da pred naročilom preverite, če snežne verige za avto ustrezajo dimenzijam gum na vašem avtomobilu.

Dimnezije: 195-14, 670-14, 195/75-14, 205/70-14, 215/70-14, 185-15, 195/70-15, 205/65-15, 205/70-15, 175-16, 175/75-16, 195/65-16

Snežne verige so dodatna oprema za avto, hkrati pa, seveda pod določenimi pogoji, obvezna oprema za avto.

Verige za sneg, ko so nameščene na pnevmatikah vozil, zagotavljajo zanesljiv oprijem vozila na zasneženih ter poledenelih površinah.

V določenih situacijah tudi zimske pnevmatike niso dovolj zanesljive za varno vožnjo. To velja predvsem takrat, ko so bistveno bolj obrabljene, kot je to priporočljivo in utori ne omogočajo zadostno “stiskanje” snega, kar ustvarja dovolj trenja in oprijem.

Vožnja z verigami nesporno pripomore k povečanju stika z voziščem, hkrati izboljša zaviranje na zasneženih ali ledenih površinah. Verige sicer niso za visoke hitrosti, zato je priporočljivo voziti z zmerno in primerno hitrostne glede na vozne razmere.

To pravilo sicer velja za vse vozne razmere in vse gume.

Verige za sneg je potrebno odstraniti takoj, ko se pojavlja suha podlaga, saj takrat niso več primerne in varne. Suho cestišče lahko verige poškoduje, verige pa lahko poškodujejo asfalt oz. površino po kateri vozite.

Verige za sneg je potrebno namestiti na isto os pogonskih koles.

Tip verig za sneg:

  • verige iz vrvi,
  • verige iz jeklenih členov,
  • tekstilne snežne verige,
  • hitro montažni sistemi.

 

Prednost jeklenih verig za sneg je predvsem ta, da ponujajo bistveno več oprijema v snegu, saj se globlje “zarežejo” v zasneženo površino.

Kako namestiti verige?

Vozilo parkirate na ravno površino in verigo razširite izza pnevmatik. Verigi nato vpnete na gume in jih pritrdite tako, da je sistem za pritrjevanje čez sredino platišča. Verige ročno nekoliko poravnate.

Po postopku namestitve snežne verige dobro zategnite in preverite, da ni razrahljanih členov. Po namestitvi zapeljite 80 -100 metrov in vnovično preverite, če ste jih ustrezno zategnili.

Želimo vam varno vožnjo v vseh razmerah.